Apothekers: overweeg blended care

Onze apotheekteams aan de frontlinie verdienen een dikke vette gouden griffel deze dagen. Hoestende en proestende klanten die denken dat morgen de wereld vergaat. En iedereen dan zeker voor 9 maanden paracetamol in huis moeten hebben. 

Naast de alles-verdringende hamster-koorts gaat het gewone leven in de apotheek ook door. En doet elk apotheekteam -zoals altijd- haar stinkende best om elke eerste medicijnuitgifte van de beste informatie te voorzien.

Dat werd afgelopen jaren al een uitdaging door de werkdruk in de apotheek.  Teveel losse informatie materialen, niet op het niveau van de patiënt.  Vaak te weinig tijd voor echte goede uitleg.  En meer dan 30% van patiënten zonder begrip van goed gebruik. Met alle negatieve consequenties op patiënt-uitkomsten van dien. Het wordt nog spannender, nu een deel van je apotheekteam zelf met griep thuis blijft.

Elke crisis creëert kansen.

Sommige zorg kan immers ook digitaal aangeboden worden. Dat heet blended care: digitaal waar het kan, menselijk waar het moet. Je apotheekteam letterlijk verplaatsen in de broekzak van je patiënt. 

Bijvoorbeeld door geïntegreerde, gevalideerde multi-media informatie aan te bieden op het moment dat de patiënt dat wenst. Met interactie met de apotheek, melden van uitkomsten en therapietrouw herinneringen.

Dat ontneemt de druk op je team. Maakt de patiënt zelf kapitein van het medicijn. En creëert inzicht in elke eerste uitgifte.

Patiënt blij, je team ontlast en hernieuwde platinum focus op zorg die echt menselijk moet.

Blended care: potentieel panacee voor elk apotheekteam.

(eventueel meer info via www.pharmi.info of blendedcare@pharmi.info)

#digitalefarmaceutischezorg

Tags
digitalefarmaceutischezorg Blended care

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de site te analyseren en de ervaring te verbeteren. Lees meer

Geen probleem!